De website van Tumbili maakt gebruik van cookies.

3 manieren om links te promoten op moderne pagina's van SharePoint

Heel vaak moeten we bij het bouwen van sites en pagina's voor bedrijfsintranetportalen naar andere bronnen linken, zoals externe websites of een aantal belangrijke interne documenten, sites of bibliotheken. Het idee is natuurlijk om de aandacht van de gebruiker te richten en een bepaalde link te markeren of te promoten.

Binnen klassieke SharePoint-sites is er een speciaal webonderdeel hiervoor, Aanbevolen koppelingen (Promoted links). Ik heb hier een tijdje geleden stap-voor-stap instructies over gepubliceerd. Er zijn ook tal van andere manieren om koppelingen in SharePoint te maken - hier is een ander artikel.

Maar nu we moderne pagina's in SharePoint hebben, hoe promoten we daar dan links? Het hierboven genoemde gedeelte met Aanbevolen koppelingen wordt niet ondersteund op moderne pagina's. Gelukkig hebben we enkele zeer solide en veruit superieure opties.

Optie 1: QUICK LINKS WEB PART

Het dichtst bij 'oude' Aanbevolen koppelingen komt de Quick links web part.

Hiermee kunt u links naar inhoud of websites maken, zowel intern als extern. Het heeft verschillende mogelijkheden voor de tegellay-out voor een geweldig beeld.

 

Wanneer je naar een inhoud linkt, kan je naar verschillende plaatsen intern (documenten op uw site of OneDrive) of extern (koppeling naar een externe URL) linken.

Optie 2: HERO WEB PART

Een andere geweldige visuele optie is om het hero-webonderdeel te gebruiken. Het hero-webonderdeel is in feite een prominent beeld op de site, bedoeld om de aandacht van bezoekers te trekken. Zo ziet het eruit in SharePoint:

Hero Web Part (webonderdeel) wordt automatisch toegevoegd aan (een deel van) de Communicatiesite. Voor andere soorten sites moet u dit handmatig toevoegen.

Wanneer u een hero-webonderdeel op je moderne SharePoint-pagina plaatst, kunt u het aantal tegels, links voor de tegels en tegelachtergrondafbeeldingen kiezen.

Mijn grootste probleem met het webonderdeel van Hero is dat het veel ruimte op het scherm in beslag neemt en dat je de tegels niet kunt minimaliseren. Dus de inhoud die u via Hero Web Part belicht, is eigenlijk heel belangrijk.

Optie 3: LINK WEB PART

Met de vorige twee opties kunt u meerdere links binnen één webonderdeel maken en promoten. Maar wat als u maar één ding moet benadrukken? Dat is waar een linkwebonderdeel in komt. Net als de bovenstaande opties kun je een koppeling maken naar elke interne of externe inhoud of URL.

Het werkt net als Facebook / Twitter / LinkedIn, wanneer u een URL insluit, wordt de afbeelding / tekst van die URL weergegeven die een gebruiker een voorbeeld van de link geeft. Klikken op de afbeelding of titel brengt de gebruikers naar die URL.

Pop-up form

Altijd al een pop-up form willen hebben? Ik heb aardig lopen zoeken naar een voorbeeld. Eindelijk heb ik het dan gevonden. We gaan een link plakken achter een afbeelding waarmee we een audiobestand laten afspelen in een pop-up form.

Continue Reading

Verberg mappen in een documentbibliotheek

Wist je dat je mappen in een documentbibliotheek kon verbergen? Je hebt bijvoorbeeld een bibliotheek met een vrij ingewikkelde mappenstructuur. Misschien heb je een aantal kolommen met metagegevens eraan toegevoegd om je te helpen het beter te organiseren, of misschien ben je gewoon zo moe van mappen, wil je ze allemaal verbergen en de structuur in feite afvlakken en alleen de bestanden bekijken. Wat de reden ook is, hieronder vindt u een snelle manier om mappen in een bibliotheek te verbergen.

Houd er rekening mee dat ik het hier niet heb over het beperken van de gebruikerstoegang tot bepaalde mappen. Dit bericht gaat over het onderdrukken van de mappen - ze onzichtbaar maken (maar de inhoud intact laten). 

Continue Reading